Vad betyder det när en VPN-tjänst talar om serverbyte?

Som vi nämnde i föregående avsnitt, när du ansluter till en VPN-tjänst, tilldelas du vanligtvis en dynamisk IP-adress från en pool med adresser. Men var finns dessa adresser? De är knutna till servrar som finns, vanligtvis, över hela världen.

De flesta bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands kan du ansluta till serverplatser i många olika länder. I vår VPN-katalog listar vi både antalet servrar som tjänsten upprätthåller, liksom antalet länder. Som standard tilldelas du vanligtvis en server i ditt hemland, men om du vill fördunkla din plats kanske du vill ansluta till en serverplats i ett annat land.

Bästa Gratis VPN-tjänsterna för Sverige ✔️ | Betyg och Analys

Serverbyte är en funktion – som erbjuds av de flesta VPN-tjänsteleverantörer – som gör att du kan ändra vilken region eller land du ska ansluta till. De flesta leverantörer kan du byta så ofta du vill (även om du vanligtvis måste koppla från VPNS.se, sedan ändra konfigurationen och återansluta). Detta kan vara användbart om du försöker dölja din plats, eller om du kör in i vissa kommunikationsfel på servern du använder för tillfället.